• Karbonkel voorkomen

  Karbonkel voorkomen tips

  Beste karbonkel voorkomen tips beperken bacterieel besmettingsgevaar in het dagelijks leven.

  Het risico van een steenpuist of karbonkel oplopen kan nooit helemaal voorkomen worden. Iedereen kan een infectie met de stafylokokken bacterie oplopen, thuis, op het werk, in de klas, bij (sport)vereniging of in het openbare leven. Een koolzweer besmetting heb je dan zo ongemerkt te pakken.

  Met als mogelijk gevolg de stafylokokken bacterie op te lopen, welke steevast resulteert in een vervelende steenpuist of nare karbonkel. Met een aantal voorzorgsmaatregelen kan u de kans op een karbonkel aanzienlijk verkleinen en negenoog vorming nagenoeg volledig voorkomen.

  Alle sociale contacten en omgang met mensen, familie en vrienden kunt u met deze tips zonder angst behouden.

   

  Dagelijkse hygiëne

  De kans op een karbonkel krijgen wordt aanzienlijk verkleind door goed op persoonlijke hygiëne te letten. De bacterie wordt vooral overgedragen via huid-op-huidcontact, maar dat is niet eens noodzakelijk.

  Soms is alleen een object aanraken dat kort daarvoor door een persoon met een karbonkel bacterie is aangeraakt al voldoende. Eenvoudig meer aandacht voor hygiëne in de dagelijkse levensstijl maakt een groot verschil. De volgende stappen zullen de kans op een infectie minimaliseren en besmettingsgevaar door goede hygiëne mogelijk volledig uitsluiten.

   

  # Knip nagels kort

  De bacterie kan samen met vuil of huidschilfers makkelijk onder de nagels terecht komen. En via deze weg op een later moment een haarzakje op de huid infecteren. Knip de nagels daarom altijd kort om besmetting en overdracht van de karbonkel bacterie te minimaliseren.

   

  # Was handen regelmatig

  Was uw handen dagelijks een aantal keren extra, zie dit niet als een obsessie. Zeker na lichamelijk contact met anderen, bijvoorbeeld nadat u de hen hand geschud heeft. Regelmatig handen wassen voorkomt karbonkel infectie, reinig bij voorkeur met een desinfecterende zeep. Bekijk meer handige tips voor een blijvend gezonde huid op Huidverzorging.

   

  # Voorkom huidwrijving

  Draag geen kleding of objecten op het lichaam die zorgen voor overmatige wrijving met de huid. Door constante wrijving kunnen zwakke plekken op uw huid ontstaan. Op deze plaatsen op het lichaam kunnen stafylokokken bacterie relatief makkelijk de huid infecteren.

   

  # Voorkom textiel delen

  Deel geen kleding of textiel zoals handdoeken, washandjes en lakens met iemand die op dat moment last heeft van een steenpuist of karbonkel. De kans is aanzienlijk groot aanwezig dat er zich stafylokokken bacteriën op de stof bevinden. Via besmet textiel kan de steenpuist of karbonkel bacterie gemakkelijk overgedragen worden en medebewoners besmetten.

   

  # Huis schoonmaken

  Uw huis een keertje extra grondig reinigen helpt ook voortplanting van de besmetting voorkomen. Alleen zichtbaar vuil verwijden is niet voldoende, vooral ook preventief bacteriële Schimmels voorkomen is een must.

   

  # Karbonkel patiënt behandelen

  Behandelt u iemand met een steenpuist of karbonkel, draag dan handschoenen en bedek de huid (zoals onderarmen) met beschermende kleding. Was na de behandeling van een karbonkel patiënt de handen en onderarmen grondig met desinfecterende zeep. Voorkom direct opnieuw besmetting via aanraking met de voor handen wassen besmette kraan!

   

  Voorkom sociaal isolement

  Voorkom isolement met deze praktische karbonkel preventie adviezen. Al reeds een besmetting met de stafylokokken bacterie oplopen opgelopen? Bekijk de karbonkel oorzaak om herhaling te voorkomen en lees vooral ook hoe een karbonkel behandeling verloopt!